Möte med en marknadsföringslegend i Stockholm

I måndag hade jag ett once in a lifetime moment (troligen!) att se Philip Kotlers föreläsning i Stockholm. Kotler brukar kallas den moderna marknadsföringens fader och var i Stockholm för ett unikt framträdande tillsammans med den svenske entreprenören Christian von Koenigsegg.

img_3426

Första gången jag kom i kontakt med Kotler var när jag läste min första kurs i marknadsföring på Handelshögskolan i Göteborg och jag har sedan dess burit med mig de teorier och tankesätt jag lärde mig där och även ständigt fyllt på men nya. Jag har fortfarande hans tjocka lärobok (plus några till) i hyllan.

Kotler ser inte ut att vara en dag över 70, men han har hunnit bli 85 år gammal, och åker fortfarande världen över och håller inspirerande föredrag och workshops. Han är också väl insatt i AI (Artificiell Intelligens), allt vad Internet och E-handel innebär och alla nya sätt att handla och agera på i världen och gav en väldigt bra bild av tekniken i det moderna samhället.

img_3430

Det var riktigt häftigt att få se Kotler live och med hans egna ord få höra hans beskrivningar efter att läst hans böcker och drillats i hans teorier. Han beskrev sin forskning i enkla termer med en stor portion humor och det var ett sant nöje att lyssna på honom i några timmar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera