Christian von Koenigsegg – en entreprenör ut i fingerspetsarna

Samtidigt som jag i måndags hade förmånen att få tillbringa eftermiddagen med att lyssna på Philip Koter fick jag höra en inspirerande föreläsning av den supercoola entreprenören Christian von Koenigsegg.

Christina var mycket inspirerande och underhållande – en entreprenör ut i fingerspetsarna. En man som verkligen tror på att man kan göra det man verkligen vill. Trots motgångar och mycket förlorat kapital bygger han nu världens snabbaste bilar i en fabrik i Ängelholm. Bilarna kostar runt 30 miljoner svenska kronor och väntetiden på att få sin beställda bil är 4 år.

img_3480

Utanför Grand Hotel stor en Koenigsegg Regera som väckte mycket uppmärksamhet. När det spred sig i Stockholm att den stod där började folk vallfärda dig för att få en titt på skönhets.

Regera är Koenigseggs laddhybrid, med både det direkta svaret från elmotorn och kraften från en förbränningsmotor. Häftigt att se att vi rör oss framåt med hybrider även inom de lyxigare segmenten. Här söker man upplevelser och elmotorn ger en respons man inte kan få ut ur en förbränningsmotor.

Christian började sin föreläsning med att berätta hur han kommit dit han kommit med ett gigantiskt stort intresse för bilar. Han började redan i tidig ålder jämföra delar och specifikationer och plöjde alla biltidningar han kom över. Han berättade även om den norska animerade succén Flåklypa Grand Prix tände den verkliga elden hos honom och att bilen i filmen även är inspirationen till de bilar han sedan byggt genom åren.

En av de saker jag lärde mig av Christian är att Vill man så kan man! Men det kommer inte gratis, men allt går. Sjukt imponerande kille!                  img_3446

img_3449

img_3452

img_3462

img_3463

 

 

Kommentera